SUNWIND WOOD CHIP FACTORY

SUNWIND WOOD CHIP FACTORY

Η εταιρεία SUNWINDENERGYκαι ο Πρόεδρος της Δράμαλης Μάριος πρωτοπόρος εταιρεία στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια ανακοινώνει την δημιουργία του πρώτου της εργοστασίου κατασκευής WOODCHIPSαπό Ξύλα για τους πελάτες τηςστην πόλη Madan(Мадан ) στην επαρχία Smolyan,  νότια της Βουλγαρίας.

Στο Χρυσό Μερίδιο της οροσειράς της Ροδόπηςδιάλεξε η SUNWINDστο τέλος της κορυφογραμμής που είναι το βουνό Alada Peak (1.241 m), να υλοποιήσει το WOODCHIPFACTORYη εταιρεία μας SUNWINDμαζί με τον Κο Περικλή Κοντάλιπο ο οποίος είναι επιχειρηματίας και διατηρεί ήδη εργοστάσιο συσκευασίας στην περιοχή τα τελευταία 7 χρόνια εγγυούνται την σωστή και ποιοτική παραγωγή woodchips.

Toεργοστάσιο παραγωγής πρώτης ύλης για έργα Βιομάζας στην Ελλάδα             για τους πελάτες μας θα ξεκινήσει την λειτουργία του και την παραγωγή πρώτης ύλης woodchipsαπό πεύκο δρυ και οξιά εντός του 2015και θα ξεκινήσει με στόχο παραγωγής για την πρώτη χρονιά τους 50.000 τόνους θρυμματισμένου ξύλου woodchip.

Hπαραγωγή μας θα εγγυάται από συμφωνίες με το Δασαρχείο και από συβάσεις με συνεταιρισμούς και εταιρείες ξύλων που η εταιρεία μας έχει ήδη συμφωνήσει και δεσμεύσει τις αντίστοιχες ποσότητες ξύλου με την επεξεργασία του ξύλου στο εργοστάσιο μας και στην συνέχεια παράδοση στην πόρτα του εργοστασίου βιομάζας των πελατών μας στην Ελλάδα. Το πλάνο ανάπτυξης του εργοστασίου είναι  να 10πλασιασει την παραγωγή του τα επόμενα 3 χρόνια και να φτάσει τις 500.000 τόνους συνολικά επεξεργασίας και διάθεσης WOODCHIPSστην Ελλάδα με αντίστοιχα συμβόλαια σε πελάτες μας στην Ελλάδα.

   

Συνεργεία  και συνεταιρισμοί  συνεργαζόμενα με την εταιρεία μας στην Βουλγαρία θα κάνουν τις  εργασίες συγκομιδής ξύλου στα δάση, και η διάκριση μεταξύ των ακόλουθων φάσεων εργασίας είναι η εξής:

ρήψη: κοπή ενός δέντρου από το πρέμνο του, έτσι ώστε το δέντρο να πέσει στο έδαφος

• διαμόρφωση: αποκλάδωση (αφαίρεση των κλαδιών και της κορυφής από το κορμόξυλο) και τμήση (κοπή του  ορμόξυλου σε προκαθορισμένα μήκη)

μεταφορά: φόρτωση και μετακίνηση της ξυλείας από το υλοτόμιο στους χώρους συγκέντρωσης

μετατόπιση: σύρση του ξύλου κατά μήκος σύρτας στους χώρους συγκέντρωσης

αποφλοίωση: απομάκρυνση του φλοιού από το κορμόξυλο

μεταφορά διαμορφωμένων ξυλατεμαχίων: μετακίνηση του ξύλου χρησιμοποιώντας δασικούς δρόμους και δημόσιους δρόμους

περαιτέρω διαμόρφωση (επεξεργασία): αλλαγή της μορφής του ξύλου για χρήση του ως καυσίμου (κοπή, σχίση, θρυμματισμός).

Η σπουδαιότητα της διαδικασίας θρυμματισμού έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του γεγονότος που καθιστά δυνατή την εκμετάλλευση και αξιοποίηση ξυλώδους βιομάζας η οποία μέχρι τώρα παρέμενε αχρησιμοποίητη.

Ειδικοί σπαστήρες από εταιρείες εξωτερικού με πείρα και έργο για τα ειδή ξύλου που θα θρυμματίζονται θα εγκατασταθούν στοπ εργοστάσιο μας για να παρέχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα με συγκεκριμένες προδιαγραφές ποιότητα ξύλων και ποσοστό υγρασίας στους πελάτες μας για τις μονάδες τους.

Μετά την κοπή των ξύλων σε ξυλότεμαχίδια ακολουθεί η διαδικασία ξήρανσης. Το δοχείο Ξήρανσης ( container) είναι ένα σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί ζεστό νερό που ανακτάται από τους κινητήρες για να δημιουργήσει ζεστό αέρα  χρησιμοποιώντας έναν εναλλάκτη θερμότητας που έχει εγκατασταθεί κοντά στον κινητήρα .

Ο θερμός αέρας διοχετεύεται  από τον ανεμιστήρα μέσω αεραγωγού στο δοχείο ξηράνσεως με μια ειδικής κατασκευής εξαερισμού στο πυθμένα που υποδέχεται την Α΄ ύλη για την διαδικασία ξήρανσης  , οκτώ ( 8 ) και παραπάνω ( ανάλογα με την επένδυση ) δοχεία ξήρανσης είναι συνδεδεμένα με τον εναλλάκτη θερμότητας για ταυτόχρονη ξήρανση της Α΄ ύλης αναλόγως την παραδοτέα ποσότητα.

Όργανα για τον γρήγορο προσδιορισμό της υγρασίας

Θρυμματισμένο ξύλο  Τα όργανα που χρησιμοποιούνται για το θρυμματισμένο ξύλο λειτουργούν με βάση την επαφή και μετρούν την διηλεκτρική σταθερά (ηλεκτροστατική φόρτιση). Όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε υγρασία, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η διηλεκτρική σταθερά. Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί κάποια διηλεκτρικά υγρόμετρα, ειδικά για θρυμματισμένο ξύλο, πριονίδια, ροκανίδια, φλοιό και pellets και τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές τoυ CEN/TS 14961

  

Όργανα για τον προσδιορισμό των διαστάσεων του θρυμματισμένου ξύλου

Η τάξη μεγέθους προσδιορίζεται στο εργαστήριο με τη χρήση ειδικών δονούμενων κόσκινων

τοποθετημένων σε σειρά που πληρούν τις απαιτήσεις που θέτει το πρότυπο CEN/TS 14961.

Ειδικά φορτηγά θα μεταφέρουν την πρώτη ύλη στα εργοστάσια Βιομάζας στην Ελλάδα σε ελεγχόμενες συνθήκες υγρασίας και ξήρανσης.

Στην συνέχεια η πρώτη ύλη αποθηκεύεται σε αποθήκη στο εργοστάσιο Βιομάζας  μέχρι την χρήση της από τον αεριοποιητή.

Οι Κυριοι Κοντάλιπος Περικλής αριστερά και Δράμαλης Μάριος της SUNWINDENERGYστο εργοστάσιο στο MADAN.

Η εταιρεία μας SUNWINDπαρέχει καθετοποιημένες υπηρεσίες στους πελάτες μας έργων ΒΙΟΜΑΖΑΣ αξιόπιστα και τεκμηριωμένα,

·         από την ανεύρεση χωραφιού για την υλοποίηση της επένδυσης ,

·         κατάθεση αδείας φακέλου στον ΔΕΔΔΗΕ ,

·         κατάθεση φακέλου αναπτυξιακού νόμου για επιδότηση 45% της επένδυσης ,

·         κατασκευή του εργοστασίου Βιομάζας με το κλειδί στο χέρι με την αντιπροσωπεία μας μηχανημάτων από την Αγγλία , σύβαση προμήθειας πρώτης ύλης από το εργοστάσιο μας στο MADANόλης της πρώτης ύλης WOODCHIPαπαραίτητης για την λειτουργία της μονάδος όλο το 24ώρο 7ημέρες την εβδομάδα 365ημέρες τον χρόνο,

·         συντήρηση και στοκ ανταλλακτικών σε αποθήκη μας για όλους τους πελάτες μας.

Είμαι στην διάθεση σας και εγώ και οι συνεργάτες μου για κάθε άλλη ερώτηση σας απορία να την απαντήσουμε σε ραντεβού στα κεντρικά γραφεία της εταιρεία μας στο PHILIPPOS BUSINESS CENTER πλησίον του εμπορικού κέντρου MEDITERANNEAN COSMOS

Τηλ 2310 478992 , 6945 490 599 ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

Με εκτίμηση,

Επιστροφή