Συνεδρειο

Ακολουθεί το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του συνδέσμου και ενημερώνουμε όλους τους συναδέρφους στην Βόρεια Ελλάδα πως τα γραφεία του συνδέσμου μας για εγγραφή και επικοινωνία είναι:

Θεσσαλονίκη Αγίας Αναστασίας & Λαέρτου, (Phillipos Business Center,2ος όρ.), 57001,  Τηλ,Fax: 2310 47 89 92                        

Website: www.syndesmosilios.gr, blog:http://syndesmosilios.blogspot.gr/, e-mail:info@syndesmosilios.gr

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μελετητών-Εγκαταστατών Οικιακών Φωτοβολταϊκών "ΗΛΙΟΣ" έλαβε μέρος στο συνέδριο της A-Energy με θέμα «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» στο ξενοδοχείο DivaniCaravel. Ο σύνδεσμός μας εκπροσωπήθηκε από τον κ. Μάριο Δράμαλη την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 στο ΠΑΝΕΛ Δ με συντονίστρια την δημοσιογράφο κα Άντα Σεϊμανίδη και θέμα «Το "New Deal"για τα Φωτοβολταϊκά και η εξωστρέφεια». Οι ομιλητές στο συγκριμένο πάνελ ήταν:

Δρ. Δημήτρης Τσαλέμης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Επενδυτών για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

κ. Aλέξανδρος Ζαχαρίου, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών

κ. Στέλλιος Λουμάκης, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

κ. Νίκος Καλογεράκης, Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών

κ. Πάνος Μπίταρχας, Διευθύνων Σύμβουλος SOLAR CUBE

κ. Γιώργος Τζανίδης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης CONERGY

κ. Δημήτρης Παπανικολάου, Αντιπρόεδρος NEON ENERGY

κ. Μάριος Δράμαλης, Εκπρόσωπος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μελετητών-Εγκαταστατών Οικιακών Φωτοβολταϊκών "Ήλιος"

Ο σύνδεσμος μας μεταφράζει πιστά την έννοια του "New Deal" και είμαστε πεπεισμένοι ότι ο ενεργειακός συμψηφισμός (γνωστός και ως Net Metering) είναι η "Νέα Συμφωνία" της επόμενης ημέρας των φωτοβολταϊκών. Λέγοντας NetMeteringεννοούμε τον ενεργειακό συμψηφισμό μεταξύ μιας παραγόμενης ενέργειας από ένα φωτοβολταϊκό σύστημα και μιας καταναλισκόμενης ενέργειας από ένα καταναλωτή ενός παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας. Προς έκπληξή μας ακούσαμε προηγούμενους συνομιλητές (όπως ο κ. Aλέξανδρος Ζαχαρίου του ΣΕΦ και ο κ. Στέλλιος Λουμάκης του ΣΠΕΦ) να αναφέρουν ότι το NetMeteringείναι το μέλλον των φωτοβολταϊκών.

Εφαρμόστηκε αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες με τεράστια επιτυχία και ήδη εφαρμόζεται επιτυχημένα στη Δανία και στην Ιταλία. Πρόσφατα προτάθηκε στην Ισπανία και τη Γαλλία, ενώ η πιλοτική εφαρμογή του είναι ήδη γεγονός στην Κύπρο.

Πιστεύουμε ότι η θεσμοθέτηση του ενεργειακού συμψηφισμού (Net Metering) σε συνδυασμό με τη μερική επιδότηση της εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών με πόρους από το ΕΣΠΑ ή άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, θα αποτελέσει την μοναδική βιώσιμη λύση και ταυτόχρονα θα θέσει βάσεις για μία αειφόρο ανάπτυξη στην χώρα μας. Μάλιστα μπορεί να θεσμοθετεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε όχι μόνο να μην επιβαρύνει το χρηματικό έλλειμμα του λογαριασμού του ΛΑΓΗΕ, αλλά να μπορέσει να συμβάλλει και στην μείωση αυτού του αυξανόμενου ελλείμματος.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το όφελος των εταιριών του κλάδου των φωτοβολταϊκών ταυτίζεται απόλυτα με το όφελος του κοινωνικού συνόλου, αφού πολίτες - επιχειρηματίες - αγρότες θα μπορούν να παράγουν την αναγκαία σε αυτούς ενέργεια στην δική τους φωτοβολταϊκή εγκατάσταση. Και ένας βιώσιμος κλάδος φωτοβολταϊκών θα προσφέρει διέξοδο και θα σώσει χιλιάδες θέσεις εργασίας των συμπολιτών μας.

Τέλος ο σύνδεσμός μας θα λάβει μέρος στην η 6η διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης «ECOTEC - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα», που θα πραγματοποιηθεί εφέτος από την Πέμπτη 18 έως και την Κυριακή 21  Απριλίου στο Metropolitan Expo. Εκεί θα υπάρχει περίπτερο μας στο HALL3 και συγκεκριμένα στο σημείο Β10a.

Καλούμε άπαντες άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους να εξετάσουν σοβαρά την πρότασή μας και να μας τιμήσουν με την παρουσία τους στην ημερίδα που διοργανώνει ο σύνδεσμός μας εντός του χώρου της ECOTEC2013 το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 και ώρα 18:00-20:00 στην αίθουσα C2 με θέμα «Το Net Metering ως μια βιώσιμη ανάπτυξη για το μέλλον των ΑΠΕ στην Ελλάδα».

Μπορείτε να επισκεφτείτε το site(www.syndesmosilios.gr) ή το blog(http://syndesmosilios.blogspot.gr/) μας για να ενημερωθείτε σχετικά με το πρόγραμμα της ημερίδας, την μελέτη σχετικά με το NetMeteringκ.α.

Με εκτίμηση, Γραφείο Τύπου του Συνδέσμου "ΗΛΙΟΣ"

Επιστροφή