ΒΙΟΜΑΖΑ – ΒΙΟΑΕΡΙΟ

Η κοινοπραξία BIOMASS ENERGY SOLUTIONS προέρχεται από την ένωση δύο γνωστών και καταξιωμένων εταιρειών στον χώρο των Α.Π.Ε. της  SUNWINDENERGY  του Κου Δράμαλη Μάριου από την Θεσσαλονίκη και της TEAMENERGY του Κου Διανόγλου Νίκου από την Αθήνα  που ένωσαν τις δυνάμεις τους για την ίδρυση της πρώτης μεγάλης εταιρείας Βιομάζας στην Ελλάδα με πολλές λύσεις και που θα είναι η πρώτη μεγάλη εξειδικευμένη εταιρεία λύσεων και προϊόντων Βιομάζας σε όλη την Ελλάδα με έδρα την Αθήνα και Θεσσαλονίκη για Νότια και Βόρεια Ελλάδα αντίστοιχα.

Οι δυο αυτές εταιρείες αποφάσισαν να ενώσουν τις προσπάθειες τους στον χώρο και συγκεκριμένα της ανάπτυξης στην Ελλάδα της παραγωγής ηλεκτρικής και Θερμικής ενέργειας από ΒΙΟΜΑΖΑ και σε πανελλαδική εμβέλεια με δίκτυο συνεργατών και δεν ένωσαν τυχαία τις δυνάμεις τους στον χώρο της ΒΙΟΜΑΖΑΣ, αλλά η κοινοπραξία αυτή δημιουργήθηκε για να γίνει μία αξιόπιστη και τεκμηριωμένη λύση για τους νέους επενδυτές που θα επενδύσουν σε έργα ΒΙΟΜΑΖΑΣ και θέλουν σοβαρές και  ολοκληρωμένες λύσεις ΜΕΛΕΤΗΣ,ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ,  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ,ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΡΩΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ για όλα τα χρόνια της επένδυσης τους.

Τα γραφεία της κοινοπραξίας βρίσκονται  στην Θεσσαλονίκη σε γραφεία  στο μεγαλύτερο κέντρο επιχειρηματικότητας στην Βόρεια Ελλάδα  στο PHILLIPOSBUSINESSCENTERδίπλα στο εμπορικό κέντρο της πόλης MediterraneanCosmosκαι δίπλα από το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης όπου θα είναι και η έδρα της Βόρειας Ελλάδας και στην Αθήνα στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου 107 στους Άγιους Ανάργυρους όπου θα είναι και η έδρα της Νότιας Ελλάδας. 

 Η TEAMENERGYδραστηριοποιείται στην Αθήνα στον χώρο των ΑΠΕ και των νέων τεχνολογιών και ασχολείται  με την πώληση προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας , με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και την ανάπτυξη, κατασκευή ολοκληρωμένων προτάσεων (project) με μονάδες Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας ( ΣΗΘ ) με την τεχνολογία κυρίως της αεριοποίησης (gasification). Η TEAMENERGYπροσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις (turnkeysolution) με μηχανήματα MadeinUSAINDIAFINLAND. Χρησιμοποιεί ως καύσιμο - πρώτη ύλη (feedstock), διάφορα είδη φυτικής βιομάζας όπως: chipsξύλου, ροκανίδια, κελύφη καρπών, κλαδέματα, πυρήνα ελιάς, γεωργικά και δασικά υπολείμματα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας. Υπάρχει δυνατότητα στις μονάδες μας να χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη πάντα με συνδυασμό φυτικής βιομάζας (π.χ. ροκανίδια) και πλαστικά, λάστιχα, χαρτί, αστικά απορρίμματα κ.α.

H εταιρεία SUNWINDENERGY εδρεύει στο PHILIPPOSBUSINESSCENTERστην Θεσσαλονίκη δίπλα στο MediterraneanCosmosμε αντικείμενο τον χώρο συνολικά της ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας της Βιοκλιματικής κατοικίας , σύμβουλοι μηχανικοί εξοικονόμησης ενέργειας αλλά κ ως σύμβουλοι αναπτυξιακών επενδυτικών προγραμμάτων με προϊστορία κατασκευής 300 Φωτοβολταϊκών έργων με την συμμετοχή του Κου Δράμαλη σε όλα τα έργα και σε όλα τα επίπεδα και επίσης με εκπροσώπηση του θεσμικά για την όλη Ελλάδα ως Πρόεδρος του Πανελλήνιου  συνδέσμου παραγωγών μελετητών εγκαταστατών οικιακών κτιριακών φωτοβολταΪκών ‘’ΣΤΕΓΗ’’.

 

Με τον Υφυπουργό  Κο Παπαγεωργίου στο ΥΠΕΚΑ και τον Κο Μπότση Διευθυντή Οικονομικών ΛΑΓΗΕ Α.Ε.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η εταιρεία SUNWINDENERGYFORALLείναι πιστοποιημένη με το πρότυπο ΕΛΟΤ ENISO9001:2008για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της και διαθέτει μία ιδιαίτερα έμπειρη και εκπαιδευμένη, στο γνωστικό αντικείμενο, ομάδα Μηχανικών με 300 ολοκληρωμένα Φωτοβολταϊκά Πάρκα μέσω της προηγούμενης εταιρείας του Κου Δράμαλη SUNWINDΕ.Π.Ε εγκατεστημένης εμπειρίας και γνώσης του αντικειμένου.

Η SUNWINDENERGYFORALLμπορεί να εξασφαλίσει και να εγγυηθεί την άρτια μελέτη, σχεδίαση και υλοποίηση της ενεργειακής σας επένδυσης με την σιγουριά των κατασκευαστών που γνωρίζουν άψογα την “καρδιά” της εγκατάστασης Βιομάζας  και η οποία είναι οι ηλεκτρολογικές ενεργειακές μελέτες και οι συνδέσεις με άψογη εφαρμογή και πιστοποιημένη εμπειρία κατασκευής.

 

Οι δυο αυτές μεγάλες εταιρείες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη λοιπόν και μέσα από μια διαδικασία  ζύμωσης και επαφών τους αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μια κοινοπραξία την BIOMASSENERGYSOLUTIONSη οποία θα μπορέσει εξειδικευμένα να στοχεύσει σε μελέτη κατασκευή συντήρηση μονάδων Βιομάζας στην Ελλάδα ανεξαρτήτως ισχύος με το κλειδί στο χέρι μετά από έρευνα 3 ετών σε όλες τις ηπείρους και προϊόντα κατέληξε σε συνεργασίες και αντιπροσωπείες που είναι απόσταγμα γνώσης μελέτης και επαφών των στελεχών της. 

Η BIOMASSENERGYδραστηριοποιείται στον χώρο των ΑΠΕ και των νέων τεχνολογιών, με την διανομή την κατασκευή και υποστήριξη προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας , παραγωγή ενέργειας και την ανάπτυξη, ολοκληρωμένων προτάσεων ( project) Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού & Θερμότητας (ΣΗΘ).

Η φιλοσοφία της εταιρείας στηρίζεται στην τεχνογνωσία, την διαρκή έρευνα , ενημέρωση, την εξειδίκευση και την ποιότητα. Η BIOMASSENERGYαποτέλεσε εξαρχής μια δυναμική επιχείρηση, που διαφοροποιήθηκε από τις υπόλοιπες χάρη στη χρήση πρωτοποριακών τεχνολογιών και προϊόντων, στην επένδυση στην προσωπική επαφή με τον πελάτη, στην πίστη στις αρχές της επιχειρηματικής ηθικής, στο σεβασμό προς το περιβάλλον. 

Η BIOMASSENERGYπροσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε ιδιώτες επενδυτές , επιχειρήσεις και  ΟΤΑ. Γνωρίζοντας τις απαιτήσεις και τις ανάγκες τις αγοράς έχει δημιουργήσει υπηρεσίες υποστήριξης οι οποίες μπορούν να καλύψουν όλες τις απαιτήσεις των ενδιαφερομένων ανεξάρτητα από το μέγεθός τους ή την επενδυτική τους ικανότητα.

Έρευνα και Ανάπτυξη

Οι υπηρεσίες της BIOMASSENERGY, είναι το αποτέλεσμα έρευνας, ανάπτυξης και επένδυσης σε σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία. Σο αποτέλεσμα όλης της παραγωγικής διαδικασίας είναι οι προηγμένες λύσεις μας και οι αποτελεσματικές υπηρεσίες μας. Όλες οι δραστηριότητές της είναι σύμφωνες με τις ισχύουσες νομοθεσίες σε Εθνικό και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.Γι' αυτό φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε για όλες τις ειδικές διατάξεις και να επικοινωνούμε με τους συλλογικούς φορείς με εξειδικευμένους νομικούς και τεχνικούς συμβούλους ώστε να γνωρίζουμε πάντα τις σωστές απαντήσεις.

Ανθρώπινο Δυναμικό

Στο εκπαιδευμένο και ειδικευμένο προσωπικό μας είναι η πραγματική δύναμη της BIOMASSENERGY. Όλοι μας ως σύνολο συμμετέχουμε στην ανάπτυξη στο σχεδιασμό και στην βελτίωση προϊόντων αποκτώντας μεγάλη εμπειρία και επικαιροποίηση των γνώσεών μας. Δουλεύουμε με πάθος για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να ανταποκριθούν στο σύγχρονο ανταγωνιστικό επενδυτικό περιβάλλον. Δουλεύουμε ομαδικά γιατί για εμάς αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος εργασίας

Ο Στόχος μας

Διαρκής στόχος της BIOMASSENERGYείναι η Ανάπτυξη εγκαταστάσεων τεχνολογικά άρτιων εφαρμογών φιλικές προς το περιβάλλον και στην προσπάθεια δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Προτεραιότητα μας είναι ο σωστός προγραμματισμός, καθώς πρέπει να γίνουν τα σωστά βήματα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Ακολουθούμε σύγχρονες μεθόδους αφήνοντας πίσω τεχνικές του παρελθόντος όπου μπορεί να είναι φθηνές επιλογές αλλά ακατάλληλες για το σημερινό ανταγωνισμό και τις απαιτήσεις των πελατών. Συμβάλουμε στην παραγωγή καθαρής ενέργειας, στην μείωση εκπομπών ρύπων, την προστασία του περιβάλλοντος, του φυσικού πλούτου μέσα από την χρήση τεχνολογιών αιχμής για την παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας .

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ BIOMASSENERGY

Φροντίζει να ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες τεχνολογίες, για τις νέες προοπτικές που προσφέρονται στον χώρο των ΑΠΕ, με βασικό στόχο να μεταφέρει ότι πιο εξελιγμένο, πιο σύγχρονο και πιο αποτελεσματικό στους πελάτες της.

Σχεδιάζει και αξιοποιεί τα νέα προϊόντα και τις νέες υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει, σε συνδυασμό πάντα με την άριστη ποιότητα, με την εγγυημένη λειτουργία, τις εγγυήσεις, την ασφάλεια και πάντα με λογικό οικονομικό κόστος.

Επιδιώκουμε την συνεχή μας βελτίωση και εξέλιξη ώστε να πραγματοποιούμε ολοκληρωμένα έργα και να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Γιατί επενδύει στις Ανθρώπινες άξιες.

Δημιουργεί και θωρακίζει το όνομα της με γνώμονα την ειλικρίνεια, την αξιοπιστία και τον επαγγελματισμό της.

Γιατί μόνο μια ισχυρή ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής.

Στην BIOMASSENERGYη ενέργεια δεν είναι ένα προϊόν ή υπηρεσία μιας ευκαιρίας άλλα επένδυση στο μέλλον στην πράσινη ανάπτυξη στο περιβάλλον στην δημιουργία θέσεων εργασίας , στην τεχνολογία, την καινοτομία, στην αειφόρο ανάπτυξη.  

Για μια τέτοια επένδυση πιστεύουμε ότι κριτήριο σας πρέπει να είναι η άψογη τεχνικά λύση και η υγιής προσέγγιση μέσα από εμπειρία και ψάξιμο ετών στις λύσεις Βιομάζας για την αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων που άλλοι πελάτες αντιμετώπισαν.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Το επιχειρηματικό σχέδιο προβλέπει την δημιουργία μιας σύγχρονης μονάδας   παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα .       

Οι προοπτικές βιωσιμότητας της μονάδας είναι ιδιαίτερα θετικές δεδομένου ότι  αφενός οι δείκτες της οικονομοτεχνικής μελέτης είναι θετική σε υψηλά ποσοστά  IRR70% με ιδία κεφάλαια  & 35% στο σύνολο με τον δανεισμό και την  χρήση επενδυτικού Νομου με 45% , αφετέρου έχουν εξασφαλισθεί οι απαιτούμενες ποσότητες πρώτων  υλών για την λειτουργία της μονάδας καθώς η διάθεση του παραγόμενου ρεύματος είναι συμβασιοποιημένη με την ΔΕΗ για διάστημα τουλάχιστον 20 ετών και με ανταγωνιστική τιμή όπως προκύπτει από το  νομοσχέδιο . Τα έσοδα της επένδυσης προέρχονται μόνο απ την πώληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προς το δίκτυο της ΔΕΗ με σταθερή τιμή στην 20ετία , χωρίς να έχουν υπολογιστεί τα πιθανά έσοδα από άλλες πήγες ( αξιοποίηση θέρμανσης , τέφρας , άνθρακα κλπ )                                                                                                                                          Η αξιοποίηση της  βιομάζας και ειδικότερα των γεωργικών και δασικών υπολειμμάτων και των ενεργειακών καλλιεργειών είναι σε θέση να αποφέρει σημαντικά  οφέλη για τους κατοίκους της περιοχής.

Τα οφέλη διακρίνονται σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά.

Η Αεριοποίηση της βιομάζας έχει μηδενικό ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και δεν συνεισφέρει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου επειδή τα προϊόντα της Αεριοποίησης  είναι διοξείδιο του άνθρακα και νερό και το διοξείδιο του άνθρακα δεσμεύεται πάλι από τα φυτά για την δημιουργεί της βιομάζας.                  

Επίσης η μηδαμινή ύπαρξη του θείου στη βιομάζα συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό των εκπομπών του διοξειδίου του θειου (SO2) που είναι υπεύθυνο για την όξινη βροχή.

Η ανάκτηση ενέργειας από την αξιοποίηση των υπολειμμάτων, που είναι μια εγχώρια πηγή ενέργειας, συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της εξάρτησης από εισαγόμενα καύσιμα, κυρίως του πετρελαίου, και την κάλυψη ενός μέρους του ενεργειακού εφοδιασμού του κράτους.                                                                                        Επίσης, η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση συναλλάγματος.

Τα οικονομικά οφέλη είναι άμεσα και έμμεσα.                                                             

  Έμμεσα γιατί η αξιοποίηση της βιομάζας σε μια περιοχή αυξάνει την απασχόληση στις αγροτικές περιοχές καθώς δημιουργεί εναλλακτική αγορά, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και την συγκράτηση του πληθυσμού στις εστίες τους.                                                                                                                           Στα άμεσα οφέλη είναι :                                                                                                 

α) το οικονομικό όφελος από την χρήση της βιομάζας και β) το εισόδημα από την πώληση των υπολειμμάτων που αυξάνει, έτσι συνολικά το εισόδημα από τις αντίστοιχες καλλιέργειες.

Πέραν όλων των προαναφερθέντων μπορούμε συνοπτικά να αναφέρουμε ειδικότερα τα ακόλουθα που επιπρόσθετα θεμελιώνουν τις προοπτικές βιωσιμότητας της μονάδας, όπως:

- Την ύπαρξη πρώτης ύλης (συμβάσεις με παραγωγούς και αγροτικούς συνεταιρισμούς της ευρύτερης περιοχής για ενεργειακές καλλιέργειες , την αξιοποίηση των αγροτικών και δασικών υπολειμμάτων κα ) που υπερκαλύπτει το σύνολο της δυναμικότητας της μονάδας.

- Την προνομιακή θέση εγκατάστασης της επιχείρησης.

- Την ωριμότητα της πρότασης και το ταχύ της υλοποίησης  που δείχνει την  αποφασιστικότητα και σιγουριά του φορέα.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΜΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΘΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ BUSINESSPLANΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΕΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΥΣΗΣ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Με εκτίμηση,

Μάριος Δράμαλης   ,  Νίκος Διανόγλου

 

Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ μας BIOMASSENERGYSOLUTIONSέχει καθετοποιημένες υπηρεσίες που αφορούν όλο τον κύκλο της επένδυσης που είναι:

1.      Ανεύρεση χωραφιού για αγορά ή μίσθωση για την επένδυση κοντά σε αποθήκες πρώτης ύλης Βιομάζας με 5ετή σύμβαση προμήθειας πρώτης ύλης.

2.      Κατάθεση φακέλου στον ΔΕΔΔΗΕ με όλα τα τεχνικά φυλλάδια και άδειες και δικαιολογητικά της επένδυσης με εμπειρία ήδη 6 φακέλων και μίας έγκρισης φακέλου.

3.      Πιστοποιημένη κατασκευή κατά ISO9001 και projectmanagementόλου του έργου με συνεργεία μας από Ελλάδα και εξωτερικό ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΕΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ TURNKEYPROJECTSΓΙΑ ΌΛΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.

4.      Συντήρηση και παρακολούθηση του έργου μετά την κατασκευή με εξειδικευμένους τεχνικούς και μηχανικούς μας.

5.      Ένταξη της επένδυσης με εταιρεία μας στον Αναπτυξιακό νόμο με ποσοστά επιτυχίας 100%

7.      Συνεργασία με το GreenBankingτης Τράπεζας Πειραιώς για χρηματοδότηση του project.

1.      Ανεύρεση της απαιτούμενης πρώτης ύλης και υπογραφή συμβάσεων 5ετίας τουλάχιστον προμήθειας της πρώτης ύλης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΕΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ

              Μηχανή ανάκτησης Θερμότητας                                                                                     Αεριοποιητής

                                           Κινητήρας                                                                            Φίλτρα αερίου